Dog Trainers Academy

Dog Trainers Academy, kortweg DOGTRAC, werd opgericht door Sofie Callens en is een opleidingsorganisatie voor iedereen die met honden werkt en permanent op de hoogte wil blijven over de nieuwste ontwikkelingen in het vak.

DOGTRAC organiseert congressen & seminaries voor professionele en semi-professionele hondentrainers. Via deze congressen wil zij de kennis van de hondentrainers verhogen en dit zowel op:

• inhoudelijk vlak: vanuit de visie en overtuiging een betere relatie tot stand te brengen tussen honden en mensen op basis van het stimuleren van positief gedrag;
• als op het vlak van alle zakelijke aspecten (marketing, communicatie, juridische topics, …) die komen kijken bij het leiden van een zelfstandige praktijk.

Om deze doelstellingen te realiseren nodigt ze nationale en internationale topsprekers uit die hun kennis delen en toelichten op een dynamische en enthousiasmerende manier.

DOGTRAC wil het kennisplatform bij uitstek zijn waar hondentrainers hun kennis en expertise verhogen en perfectioneren.

Op die manier willen we bijdragen tot de professionalisering van het beroep en het verhogen van de kwaliteit van de opleiding en begeleiding die hondentrainers aan eigenaars van honden aanbieden.

Dit alles met als ultiem doel: het tot stand brengen van een betere relatie tussen mens en hond.